Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Με αλλαγή ... ψυχολογίας (!!!), θα αντιμετωπίσει την ανεργία ο Σαμαράς

Καινούρια θεωρία αυτή ”
Ικανοποιημένος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και αισιόδοξος για την πορεία της ανεργίας (!) δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας Ι. Βρούτση. Που στηρίζει την αισιοδοξία του;
Στο ότι για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τον Μάρτη και τον Απρίλη οι προσλήψεις εμφανίζονται περισσότερες από τις απολύσεις. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το φαινόμενο δεν μπορεί να αποδοθεί σε εποχικούς παράγοντες καθώς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, «έχουμε μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει, αλλά είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Α. Σαμαράς στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός πως σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.085 εταιρείες με τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, η μία στα δύο σχεδιάζουν ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις μέσα στο 2013, με πάνω από τα μισά επενδυτικά σχέδια να αφορούν σε αύξηση θέσεων εργασίας. «Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει, η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας ότι τώρα το υπουργείο Εργασίας θα εκταμιεύσει 2,9 δισεκ. από τα προγράμματα του κοινωνικού ταμείου για την ενίσχυση των ανέργων και την επανεκπαίδευση νέων και ευπαθών ομάδων.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, 715.000 άνθρωποι θα επωφεληθούν από τα κονδύλια των σχετικών προγραμμάτων ενώ επιπροσθέτως θα δοθεί πάνω από ένα δισεκ. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης. «Το κλίμα έχει αλλάξει, η εικόνα αλλάζει, η κοινωνία θα νιώσει σύντομα τη διαφορά και η ελπίδα, που ήδη έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος, θα κυριαρχήσει και πάλι δήλωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας παράλληλα την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφελών του δημοσίου (!)
ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου