Σάββατο 20 Απριλίου 2013

«Η κυβέρνηση ξεπουλά την δημόσια περιουσία»

«Τι ακριβώς κάνουν οι κύριοι του ταμείου και δεν μας δίνουν καν τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στην εκτίμηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου που πάτε να την ξεπουλήσετε» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το ΤΑΙΠΕΔ.
Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Οικονομικών είπε στον Αλέξη Τσίπρα αρνήθηκε ότι «θα μπορούσε κάλλιστα να είναι εκπρόσωπος της τρόικα» (όπως τον κατηγόρησε ο Αλ. Τσίπρας αναδεικνύοντας την τάυτισή του με τους εκπροσώπους των δανειστών) και επέμεινε στη πιστή εφαρμογή του αδιέξοδου Μνημονίου επαναλαμβάνοντας τις γνωστές κατηγορίες περί «λαϊκισμού» εναντίον της Αριστεράς:
Οι μετοχές του κερδοφόρου ΟΠΑΠ να πάνε στα ασφαλιστικά ταμεία που δυσκολεύονται να πληρώσουν τις συντάξεις και τα έσοδα των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων (όπως ο ΟΠΑΠ), να πάνε σε ένα ταμείο αλληλεγγύης κι αλληλοβοήθειας για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα, όπως η επέκταση της πείνας, ιδιαίτερα στα παιδιά, πρότεινε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρας.
Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έγινε κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργο για το ΤΑΙΠΕΔ, την οποία απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τις αναφορές στον κανονισμό λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ, όπου επισημαίνεται ότι στόχος είναι το ΤΑΙΠΕΔ να λειτουργήσει «εκτός του κοινοβουλευτικού παρεμβατισμού». Ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «τι εννοείτε με αυτό, εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου, εκτός Δημοκρατίας;» τονίζοντας ότι «δεν θα σας επιτρέψουμε να συρρικνώσετε την Δημοκρατία, δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την Ελλάδα σε μια απέραντη Μανωλάδα, σε μια απέραντη ειδική οικονομική ζώνη».
Το σχόλιο του Αλ. Τσίπρα ότι ο Γ. Στουρνάρας αν δεν ήταν υπουργός θα μπορούσε να είναι εκπρόσωπος της τρόικα προκάλεσε την επίθεση του υπουργού Οικονομικών που υπογράμμισε ότι «οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό μου δείχνουν τα αδιέξοδά σας». Ο Γ. Στουρνάρας ισχυρίστηκε ότι «ανήκουμε σε άλλους κόσμους, εγώ λέω την αλήθεια, εσείς απευθύνεστε στα κατώτερα ένστικτα του κόσμου, καταφεύγετε στον λαϊκισμό και τα ψεύδη».
Εμφανώς ενοχλημένος ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απάντησε: «τι εννοείτε κατώτερα ένστικτά; Τα δύο τρίτα του πληθυσμού οδηγούνται στην φτώχεια, το 30% είναι άνεργοι, μαθητές πηγαίνουν στα σχολεία πεινασμένοι». Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «αυτά δεν τα λέμε μόνο εμείς, τα λένε και ξένες εφημερίδες, η Herald Tribune, ή διαβάζετε μόνο τις διαπλεκόμενες συστημικές εφημερίδες που σας αποθεώνουν;» Ο υπουργός Οικονομικών ανταπάντησε ότι «δεν σας βγήκε, περιμένατε ότι με τον ερχομό της τρόικα θα υπάρξουν νέα μέτρα και θα πέσει η κυβέρνηση», ενώ επανέφερε την παραφιλολογία για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την ακύρωση ή αναστολή του Μνημονίου. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχολίασε ότι «δεν θα υπάρξει αναστολή, αλλά ακύρωση της ασυλίας, όχι μόνο για εσάς, αλλά και για όσους βάζουν την υπογραφή τους για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας».
Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:
• Εκτροφείο σκανδάλων το ΤΑΙΠΕΔ. Λειτουργεί με τρόπο που αποτελεί πρόκληση για τη δημοκρατία. Χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο, με αδιαφάνεια, δεν αναρτά στο διαδίκτυο τριμηνιαίες εκθέσεις, αλλάζει όρους διαγωνισμών, η διοίκησή του νομιμοποιήθηκε αναδρομικά, όποιος δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις εκπαραθυρώνονται.
• Μέσα από ποιες διαδικασίες και μελέτες έγινε η αποτίμηση που υποκοστολογεί κατάφορα τη δημόσια περιουσία; Ποιος έβαλε την υπογραφή σ΄ αυτήν την αποτίμηση;
• Δεν υπάρχει κράτος σε όλη την Ευρώπη χωρίς δημόσια περιουσία, η αποτίμηση που της έχετε κάνει δεν είναι ούτε το 2% του χρέους. • Κούρεμα του χρέους χρειάζεται, όχι κούρεμα της αξίας της δημόσιας περιουσίας
• Η κυβέρνηση το μόνο ουσιαστικό που ξέρει να βάζει δίπλα από τη λέξη Μνημόνιο είναι η λέξη «εφαρμογή». Και χειρότερα η «υπακοή». • Να φτιαχτεί Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να βάλουμε τις μετοχές του ΟΠΑΠ στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
• Τι σημαίνει η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων να βρίσκεται εκτός πολιτικού παρεμβατισμού; Καταργείτε τη δημοκρατία.
• Δεν θα σας επιτρέψουμε να συρρικνώσετε τη δημοκρατία, να ξεπουλήσετε το δημόσιο πλούτο και να μετατρέψετε τη χώρα σε μια απέραντη Μανωλάδα, σε μια ειδική οικονομική ζώνη φτωχών εργαζόμενων που θα πληρώνονται με 300 ευρώ.
Δείτε τα video που ακολουθούν:

http://youtu.be/YLxrkiMRACk

http://youtu.be/SZ-YnrfmmWI

Με πληροφορίες από left.gr και avgi.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου