Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: Τα νέα μέτρα θα φέρουν κοινωνικό και εργασιακό κραχ

Κοινωνικό και εργασιακό κραχ» θα προκαλέσουν τα νέα κυβερνητικά μέτρα σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προβλέποντας πως δεν πρόκειται να είναι τα τελευταία. Επιπλέον επισήμανε πως βάσει των σχεδίων της Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης στόχος είναι «να έχουμε Γερμανώπη» υπό την ηγεμονία του μονεταρισμού, που κουμάντο δεν θα κάνουν οι λαοί αλλά η Γερμανία.
«Μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι υποψήφια να σύρει πρώτη το χορό της κατάρρευσης του ευρώ. Η Ελλάδα να αντισταθεί στη υποβοηθούμενη αυτοκτονία από την Ευρώπη. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι κρίσιμοι μήνες για το μέλλον της Ευρώπης και η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Σκάι.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική λεηλασία με την ανεργία να φτάνει και το 30% έως το τέλος του έτους.

Τα μέτρα θα ρίξουν λάδι στη φωτιά σε μια χώρα με 5 χρόνια ύφεση, και δεν θα είναι τα τελευταία ανέφερε και πρόσθεσε: «δεν πιστεύω ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία ο κατήφορος θα συνεχιστεί, και τα μέτρα θα είναι παραπάνω, όχι 11,5 δισ. ευρώ». Επιπλέον σημείωσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδοτείται και θα αναγκαστεί να ζητήσει νέο κούρεμα του χρέους με τους δανειστές.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου υπογράμμισε πως χάθηκε μεγάλη ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων, παρατηρώντας ότι τουλάχιστον η ελληνική πλευρά έπρεπε να διεκδικήσει ότι τα 50 δισ. ευρώ για τις τράπεζες έπρεπε να μην περάσουν στο δημόσιο χρέος.

Σχετικά με την υπόθεση Siemens κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι υπέγραψε το κουκούλωμα της και χάρισε 2 δισ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία. «Να επανεξεταστεί η υπογραφή Στουρνάρα, εμείς θα θέσουμε ζήτημα ζημίας από το δημόσιο και δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία. Ένας τρίτος θα εκτιμήσει τη ζημία και στη βάση αυτής της εκτίμησης θα διεκδικήσουμε δικαστικά από τη Siemens» σημείωσε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δοθεί η απολογία Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για «να δούμε ποιοι τα έπαιρναν από τα δυο μεγάλα κόμματα, καθώς ξέρουμε μόνο το 1 εκατ. ευρώ του κ. Τσουκάτου».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου