Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Το αποτρόπαιο έγκλημα, ο ρόλος του Πακιστανού και η αστυνομία που υποκαθιστά τη δικαιοσύνη

Του Γιώργου Θ. Μιχαήλ

Εάν ο φερόμενος σαν ένοχος και φυσικά σαν ανθρωπόμορφο κτήνος, νεαρός Πακιστανός, είναι τελικά ο δράστης αυτής της αποτρόπαιας πράξης σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, τότε ανεξάρτητα από τη δραματικότητα του φρικτού γεγονότος, η ελληνική αστυνομία, ο κύριος Δένδιας και, τελικά, ο κύριος Σαμαράς είναι από μια άποψη πολύ τυχεροί, διότι συνέβη ένα γεγονός που είναι μεν αναμφισβήτητα αποτρόπαιο και τραγικό για την άτυχη Μυρτώ, την οικογένειά της και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, όμως εξαιτίας αυτού του συμβάντος στο τουριστικό νησί ο κύριος Δένδιας απέδειξε αυτή τη φορά ότι, όχι μόνο δεν του ξεφεύγουν πια κρατούμενοι με ελικόπτερα, αλλά αντίθετα, σε χρόνο κυριολεκτικά μηδέν, η υπό τας διαταγάς του, η ελληνική αστυνομία, επέτυχε στην κυριολεξία έναν μοναδικό άθλο στα χρονικά της εγκληματολογίας.
 
Εντόπισε, αλλά και ταυτοποίησε με τη μέθοδο του DNA (προχωρημένη βιοτεχνολογική μέθοδος) τον φερόμενο ως ένοχο της αποτρόπαιας πράξης, ο οποίος, κάτω από την πίεση των άριστων ανακριτών της Υπηρεσίας Δίωξης του εγκλήματος, ομολόγησε τα πάντα σε χρόνο μηδέν. Κάτι που είναι σ' αυτές τις περιπτώσεις πολύ σπάνιο να συμβεί τόσο γρήγορα, μια που, ως γνωστόν, τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα κτήνη είναι ψυχιατρικώς παραδεδεγμένο ότι έχουν απίστευτη σκληρότητα, αντοχή σε ψυχολογική πίεση και ενστικτώδη υποκριτική ικανότητα.
 
Εύγε, λοιπόν, στον κύριο Δένδια και την Υπηρεσία Διώξεως, που κατάφεραν να (σπάσουν) τον Πακιστανό τόσο εύκολα. Αλλά και ο κύριος Σαμαράς, από την άλλη πλευρά, δεν θα μπορούσε ούτε στο όνειρό του να φανταστεί ότι θα του τύχαινε μια τόσο απρόσμενη ευκαιρία, απόλυτα αξιοποιήσιμη για να τον βοηθήσει στην όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη έκβαση για το ξεκίνημα του πογκρόμ κατά των μεταναστών, με την εύφημη ονομασία "Ξένιος Δίας".
 
Το αποτρόπαιο γεγονός της Πάρου, που οι αστυνομικές αρχές, χωρίς ακόμη να έχει αρχίσει η δικαστική διαδικασία, μας βεβαιώνουν ότι το έχει εκτελέσει ο νεαρός Πακιστανός, είναι φυσικό ότι θα επηρεάσει ακόμα πιο αρνητικά μια ήδη πολύ εκνευρισμένη κοινή γνώμη από το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών. Είναι απόλυτα φυσικό την όλη φρικτή ιστορία να την πληρώσουν αθώοι συμπατριώτες του Πακιστανού, που θα "επαναπατριστούν" κακήν κακώς, και όποιον πάρει ο χάρος. Όμως, η ελληνική Δικαιοσύνη θα έπρεπε, σ' αυτήν την περίπτωση, να υψώσει το ανάστημά της και να δείξει το αυστηρό αλλά και δίκαιο πρόσωπό της, λέγοντας με τρόπο ηχηρό ότι στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, την Ελλάδα, κανείς δεν καταδικάζεται με εξωδικαστικές συνοπτικές διαδικασίες αλλά μόνο με μια τίμια και ξεκάθαρη ετυμηγορία του δικαστηρίου.
 
Ο κάθε άνθρωπος στην πατρίδα μας, είτε ημεδαπός είτε αλλοδαπός, κάθε φυλής και χρώματος, θύτης ή θύμα, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με τη βοήθεια συνηγόρου, ακολουθώντας τις νόμιμες, καθορισμένες από το Σύνταγμα διαδικασίες. Αυτές οι διαδικασίες δεν είναι μόνο οι ανακριτικές και ταυτοποιήσεις DNA. Για να κατοχυρωθεί η ενοχή ή η αθωότητα του κάθε ανθρώπου, χρειάζεται να γίνει πρώτα η δίκη του, με τους μάρτυρες κατηγορίας, τα πειστήρια -DNA κτλ.-, την υπεράσπιση, τους ενόρκους που εκπροσωπούν την κοινή γνώμη, την ενδεχόμενη ομολογία και, τελικά, την απόφαση του δικαστηρίου.
 
Ο Πακιστανός που συνελήφθη και -όπως λένε- ομολόγησε, μέχρι να αποφασίσει ο πρόεδρος του δικαστηρίου που θα τον δικάσει είναι, μέχρι αυτή τη στιγμή, μόνο ο κατηγορούμενος και ο φερόμενος ως ένοχος για την αποτρόπαια πράξη, η ενοχή του δεν έχει ακόμη αποδειχθεί δικαστικά. Κομπορρημοσύνες για ταυτοποίηση DNA και άλλες τέτοιου είδους επιτυχίες της Υπηρεσίας Διώξεως πριν από το πέρας μιας νομότυπης δικαστικής διαδικασίας μειώνουν τη σοβαρότητα της ελληνικής αστυνομίας και εν γένει της ελληνικής Δικαιοσύνης, που είναι θεμελιώδεις πυλώνες της ελληνικής δημοκρατίας και ανοίγουν δρόμους για κάθε είδους ανώμαλες διεργασίες που μπορούν να υπονομεύσουν τη νομιμότητα και σε επέκταση την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Καμιά πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης και των δημοκρατικών διαδικασιών. Αν θέλουμε να παραμείνουμε υπερήφανος και ανεξάρτητος λαός, κάτι που κατακτήθηκε με πολλές θυσίες και πολύ αίμα, πρέπει να διατηρήσουμε άθικτες και σταθερές τις αξίες μας και να μην τις κάνουμε λάστιχο αναλόγως των περιστάσεων. Η Δικαιοσύνη είναι κορυφαία αξία. Ας μην την υπονομεύουμε.
 

 

3 σχόλια:

  1. Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» - 23η ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΠΑΛΙΑ Η ΠΛΟΥΜΙΣΤΗ Η ΚΑΚΙΑ Η ΓΡΙΑ Η ΜΑΓΙΣΣΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    http://aias.pa-sy-a.gr/2011/07/27/00-00/pa-sy-a_aias_2011-07-27_00-00.htm#plohghsh_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ:

    "...ανοίγουν δρόμους για κάθε είδους ανώμαλες διεργασίες που μπορούν να υπονομεύσουν τη νομιμότητα και σε επέκταση την πολιτική σταθερότητα της χώρας..."

    ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΑΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΟΡΦΗΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ) ΧΙΛΙΑ (1000) ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ... ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Ο ΜΑΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 15χρονο ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:

    "ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ ΦΟΝΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΣΣΑ ΜΗΤΕΡΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή