Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) "Να πώς διπλασιάζεται το κόστος των δημόσιων έργων"


Προς τους Υπουργούς:

-          Εσωτερικών

-          Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Διπλασιασμός κόστους σε δημόσιο έργο του Δήμου Ωρωπού

Στις 14 Δεκεμβρίου 2010, ο τέως δήμος Αυλώνα τού Νομού Αττικής προχώρησε στη σύναψη εργολαβικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου "Αναβάθμιση και Βελτίωση του Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του δήμου Αυλώνα", συνολικού ποσού  978.728,00 ευρώ, αφού είχαν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες περί δημοσίων έργων. (Η σύμβαση του έτους 2010 επισυνάπτεται).
Σε εφαρμογή του Καλλικράτη ο δήμος Αυλώνα συνενώθηκε με άλλους και αποτελεί σήμερα δημοτική κοινότητα του δήμου Ωρωπού. Ο δήμος Ωρωπού δεν προχώρησε ποτέ στην υλοποίηση της εργολαβικής σύμβασης. Αντιθέτως, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, προχώρησε στην επαναδημοπράτηση του έργου με την ίδια μελέτη και τον ίδιο τίτλο (του τέως δήμου Αυλώνα). Η ενέργεια αυτή του δήμου Ωρωπού είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή νέας εργολαβικής σύμβασης …υπερδιπλασιάζοντας το κόστος του έργου. Για την ακρίβεια το έφθασε στα 1.966.441,85 ευρώ. (Η σύμβαση με αριθ. πρωτ. 9562/ 3. 5. 2012 επισυνάπτεται).
Διευκρινίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί στον άξονα προτεραιότητας «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  και ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» του Ε.Π. Αττική 2007-2013.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

-Θα επιτρέψουν να συνεχιστεί η πρακτική του να υπερδιπλασιάζεται το κόστος των δημοτικών έργων;
 
                                                                               Ο ερωτών βουλευτής
 

    Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου

Υ.Γ. Θεωρώ χρέος μου να κοινοποιήσω τα επισυναπτόμενα έγγραφα στον Συνήγορο του Πολίτη
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου