Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Προς πώληση τα ακατοίκητα νησιά

Τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πωλήσει τα ακατοίκητα νησιά της» φέρει η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρεται σε μικρές βραχονησίδες οι οποίες κατά τη γνώμη του μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά. Παράλληλα, διαμηνύει μία μέρα πριν από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ: «Αν κάνουμε τη δουλειά μας, η Ελλάδα μπορεί να σωθεί».
«Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή», αναφέρει συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός για το θέμα των νησιών.
Ο ίδιος εκτιμά πως όλος ο κόσμος έχει να κερδίσει από μία επιτυχή έκβαση του ελληνικού προβλήματος (ελληνικό success story, όπως χαρακτηριστικά εμφανίζεται να λέει). Ερωτηθείς για τις προσδοκίες του από τις συναντήσεις με την Αγγελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «το μόνο πράγμα στο οποίο θέλουμε να επιμείνουμε, είναι πως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη για να πετύχουμε τους στόχους μας».

«Δεν συζητάμε για τους στόχους του προγράμματος. Θέλουμε μόνο να είμαστε σίγουροι ότι θα τους πετύχουμε διατηρώντας την κοινωνική συνοχή. Θέλω να σβήσω την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι εδώ για να δημιουργεί προβληματα. Είμαι εδώ για να τα επιλύσω, αλλά έχουμε ανάγκη από λίγο αέρα για να ξαναβρούμε την ανάσα μας», τονίζει στην απάντησή του ο κ. Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει εξάλλου ότι μία πιθανή Grexit θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και επικίνδυνη για την Ευρώπη, ενώ απευθύνει εκ νέου έκκληση να διαλυθεί το κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας στη ζώνη του ευρώ και να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου