Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ;

 Του Δημήτρη Καπέλλα

 Το έγκλημα κατά της κοινωνίας που ξεκίνησε σαν σχέδιο σωτηρίας εδώ και τρία χρόνια έχει ξεδιπλωθεί και αναλυθεί σε όλη την έκταση του και σε όλες του τις λεπτομέρειες.
Το σχέδιο τους πλέον γνωστό. Μαζική εξαθλίωση της κοινωνίας και παράλληλη εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας!!
Οι «Στρατηγοί» ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο ελπίδας. Θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα! Οι κυβερνώντες, υποτακτικοί και υπηρέτες του μεγαλοϊδεατισμού της Γερμανίας και των εδω απεσταλμένων τους δεν μασάνε τα λόγια τους. Παραληρούν σε κάθε επαφή με τους ευρωπαίους ηγεμόνες τους, σύγχρονοι δοσίλογοι ή φοβισμένοι ηγετίσκοι, λίγη σημασία έχει πλέον. Η υποταγή τους είναι πλήρης!!! «Θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα κατά γράμμα» ...«είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε ως το τέλος». Γη και ύδωρ στους αποικιοκράτες, τα πάντα!
Εντολή και διαταγή! Άμεση φτωχοποίηση της κοινωνίας ,διάλυση των κοινωνικών δομών,
εξαφάνιση του κράτους!!Πώληση (χάρισμα) δημόσιας περιουσίας, πλουτοπαραγωγικών πηγών ακόμη και … νησιών!!..
Φέρονται απροκάλυπτα σαν Ψυχροί εκτελεστές πληρωμένοι με συμβόλαιο θανάτου! ... Το συμβόλαιο του θανάτου μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας! Πρώτα θύματα αυτού του πρωτοφανούς νεοφιλελεύθερου πογκρόμ οι κοινωνικά αδύναμοι, οι μετανάστες, στη συνεχεία η «μεσαία τάξη» μετά ..όλη η κοινωνία!
Και οι ζωές των συνανθρώπων μας; Οι ψυχές; βγαίνουν και αυτές στο σφυρί; Θυσία και αυτές ;
Προφανώς στο δικό τους χρηματιστήριο αξιών και τη δική τους «ιδεολογική οπτική»δεν έχουν καμία αξία! Αυτές θα χάνονται καθημερινά σαν παράπλευρες απώλειες ενός ακήρυχτου πολέμου. Θα χάνονται κάτω από τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη μιας βίαιης ανατροπής και ανακατανομής θα χάνονται κάτω από την νεοφιλελεύθερη μπότα, φτιάχνοντας ένα μακρύ και ατελείωτο κατάλογο ψυχων!!
Και μείς;..... Τι κάνουμε Εμείς;
Εμείς.. Παρακολουθούμε σχεδόν μοιρολατρικά το τέλος που έρχεται έχοντας μια ανήθικη και συνάμα χυδαία καρτερικότητα !! Παρακολουθούμε το έγκλημα να συντελείται ελπίζοντας πως θα μας λυπηθούν, η πως ο από-μηχανής θεός στο τέλος θα μας σώσει και μένουμε κει, σαν διάσπαρτα μυρμήγκια που αγριοκοιτάζουν τον ελέφαντα καθώς έρχεται καταπάνω τους.. Οργιζόμαστε αλλά από μέσα μας και πνίγουμε τη φωνή μας, περιμένουμε …άραγε τι;
Παρακολουθούμε τις μέρες, κυλούν βασανιστικά και υποτακτικά ..
Σιγοψιθυρίζουμε …δεν μπορεί, κάτι θα γίνει και θα αλλάξει η κατάσταση… κάποιοι θα αντιδράσουν, κάποιοι θα βγουν στους δρόμους...
Κάποιοι …πάντα κάποιοι ...«άλλοι»
Σαν Ιδανικοί αυτόχειρες!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου