Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Όταν ο Φώτης διαχωρίζει τους ανέργους

του Κόνιαρη Χρήστου

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2011 ότι στόχος της κυβέρνησης είναι σε κάθε οικογένεια να υπάρχει ένας εργαζόμενος ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει εισόδημα! Τότε η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και είχε επιχειρηθεί να ανασκευαστεί.
Σήμερα ο κατ’ όνομα αριστερός κ. Κουβέλης μάλλον ξεπέρασε και τον πρώτο διδάξαντα στην εφαρμογή του μνημονίου κ. Παπανδρέου.
Σε δηλώσεις του με αφορμή τα εκρηκτικά νούμερα της ανεργίας ανέφερε ότι προτεραιότητα στη λήψη μέτρων για την ανεργία πρέπει να τύχουν «οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι προστάτες ανήλικων τέκνων».

Διαχωρισμός λοιπόν στους ανέργους, ανάλογα με τον αν εργάζεται κάποιος στην οικογένεια λοιπόν κ Κουβέλη. Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα γίνονται όταν στον σύνολο του ενεργού πληθυσμού αυτοί που βρίσκονται εκτός παραγωγής έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτούς που εργάζονται ή έστω «απασχολούνται» για λίγο.
Τέτοιες δηλώσεις βεβαίως θα απέφευγαν να τις κάνουν, για να μην προκαλέσουν δικαιολογημένες αντιδράσεις, ακόμα και ακραία συντηρητικοί πολιτικοί. Φαίνεται όμως ότι η εμμονή και προσήλωση του κ. Κουβέλη στις μνημονιακές πολιτικές τον οδηγούν σε τέτοια ολισθήματα.

Κρίμα ...

 http://megalo-limani.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου