Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Προς έγκριση οι εξορύξεις χρυσού στη Θράκη

Εντός 10 ημερών αναμένεται να εγκριθεί και η εξόρυξη χρυσού στην Θράκη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Wall Street Journal  σε συνάντηση που είχε ο Σαμαράς με τους Καναδούς της Eldorado στην Αθήνα τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα "ανεχθεί συμπεριφορές σαν αυτή που οδήγησε στα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής."
"Η Ελλάδα είναι μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε για τη συγκεκριμένη επένδυση στη Θράκη: "Είναι μια επένδυση που θέλουμε πολύ και η όλη διαδικασία για την τελική έγκριση θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών"
Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ορυχεία χρυσού τα οποία έχει αποκτήσει η καναδική εταιρεία στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο το  Περιφερειακό  Συμβούλιο  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το δημοτικά συμούλια Αλεξανδρουπολης , Μαρώνιας-Σαπών  έχουν αντιταχθεί με απόφασή τους στην περιβαλλοντική μελέτη των μεταλλείων στην περιοχή. Ψήφισμα με το οποίο απρρίπτεται η μελέτη της εταιρείας έχει εκδώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής αλλά και μια πληθώρα επιστημονικών φορέων και τοπικών περιβαλλοντικών οργανώσεων. Αντίθετος στην"επένδυση "των χρυσωρυχείων έχει δηλώσει ότι είναι και ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευ. Στυλιανίδης τονίζοντας αν γίνει  θα ακυρώσει άλλες μορφές επενδύσεων με μεγαλύτερο όφελος στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
 Συνεχίζεται η τρομοκράτηση των πολιτών της Χαλκιδικής
Στην Χαλκιδική συνεχίζεται η προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Ιερισσού και το χωριό βρίσκεται υπό καθεστώς αστυνομοκρατίας. Οι προσαγωγές συνεχίζονται και η αστυνομία υπό την απειλή της απείθειας αναγκάζει τους προσαχθέντες να δώσουν γενετικό υλικό. Το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρου-Ακάνθου τονίζει ότι με αφορμή την επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» την Κυριακή 17/2, "βρίσκεται σε εξέλιξη μία λυσσαλέα προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης, ένα ανελέητο και πρωτοφανές κυνηγητό που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Β. Ελλάδας που αντιτίθεται στην καταστροφή" και καλεί στη διαδήλωση της Κυριακής 24/2. Την ίδια μέρα, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη Μ. Παναγία στη 1.00 μ.μ..
Η συνέντευξη Τύπου θα αποτελέσει μια προσπάθεια να σπάσει η μεροληπτική από τα κανάλια ενημέρωση επί του θέματος μιας και οι θέσεις της Ελληνικός Χρυσός μονοπωλούν τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών μέσων.
Το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρου-Ακάνθου αναφέρεται ακόμη στη προχθεσινή «εξαφάνιση» 2 πολιτών της Ιερισσού από την αστυνομία: επί πέντε ώρες κρατούνταν σε άγνωστο σημείο, αντιμετωπίζοντας εκφοβισμούς και ψυχολογική βία, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής αρνούνταν να απαντήσει σε δικηγόρους, συγγενείς και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Κατερίνα Ιγγλέση, πού βρίσκονται οι δύο προσαχθέντες.
Στη συγκέντρωση καλεί και το Τμ. Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ που με ανακοίνωση τονίζει ότι η επιχειρούμενη εγκατάσταση μεταλλείων στις Σκουριές είναι ένα οικολογικό και οικονομικό έγκλημα.

 http://www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου