Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ισπανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους


Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί κατέκλυσαν τους δρόμους της Μαδρίτης την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα και τα σκάνδαλα διαφθοράς τα οποία πλέον αγγίζουν και το παλάτι.
 «Το πλεόνασμά σας, η περικοπή μου» είναι ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν στη διαδήλωση, εν μέσω άλλων υπέρ της παραίτησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
 Ο κύριος όγκος της διαδήλωσης του Σαββάτου βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Κοινοβούλιο, όπου πριν από λίγες ημέρες έγινε η καθιερωμένη ετήσια συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Κατάσταση του Έθνους.
Στους γύρω δρόμους παραμένουν τα οδοφράγματα της αστυνομίας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ειδικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.
Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού, Ραχόι, συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για «σκοτεινές» χρηματοδοτήσεις από επιχειρηματίες ή ομίλους, υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα El Pais.
O ίδιος ο πρωθυπουργός εμμένει ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στις χρηματοδοτήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι «την πλέον κρίσιμη για την Ισπανία ώρα» δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου