Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

«Ας αφήσει το facebook ο Σαμαράς και ας έρθει στη βουλή»

Σφοδρή υπήρξε η επίθεση που εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην τρικομματική κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «τα 3 κόμματα (της συγκυβέρνησης) είναι οι χειροκροτητές της κυρίας Μέρκελ ενώ ο Σαμαράς θριαμβολογεί στο facebook και δεν έρχεται στην Βουλή».
Χαρακτηριστικότερο όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συμμετέχουν στη «συνομωσία της σιωπής και της συγκάλυψης». Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης «λαγούς της εξαθλίωσης των πολιτών».
Στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «Η άρνηση της πρότασης και η θριαμβολογία σας είναι από φόβο που σας κάνει να φυγομαχείτε.. Ο φόβος σας έδωσε την εκλογική νίκη θα σας οδηγήσει όμως και σε πρωτοφανή ήττα. Ο κόσμος δεν έχει τίποτε άλλο να φοβηθεί, αναζητά την ελπίδα, εσείς όμως θα μείνετε με τον φόβο. Υπο κανονικές συνθήκες πρώτοι θα έπρεπε να ζητάτε εσείς και ο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου την εξεταστική».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε την ανάγκη να απαντηθούν ερωτήματα όπως τα εξής: «γιατί έγινε η Ελλάδα το πειραματόζωο της κρίσης και ποιοι μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Η πρότασή μας θεωρήθηκε ότι ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου και πως είναι εκδικητική. Δεν είναι έτσι γιατί δεν έχει να κάνει με το παρελθόν αλλά με το παρόν και το μέλλον. Αυτό που ζητούμε να εξεταστεί δεν είναι το λάθος του παρελθόντος αλλά το διαρκές έγκλημα. Συνεχίζετε την εγκληματική πολιτική».
Σε ότι αφορά στην απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «γκρίζα από ένα συμβιβασμό της Μέρκελ και Λαγκαρντ. Από αυτό τον συμβιβασμό και την παγκόσμια συζήτηση απουσιάζατε, σας βγάλανε από το τραπέζι και ήρθατε στην Ελλάδα θριαμβολογώντας. Θριαμβολογείτε ότι η Ελλάδα κέρδισε μάχη. Ο Σαμαράς θριαμβολογεί στο διαδίκτυο και όχι εδώ. Ας αφήσει το facebook και ας έρθει εδώ. Με την στάση σας υπονομεύετε το συμφέρον της χώρας. Επιχειρείτε να κρατηθείτε στις θέσεις σας αλλά η 13 Δεκεμβρίου είναι κοντά και τότε θα δούμε τι έχει γίνει. Τα 3 κόμματα είστε οι τελευταίοι χειροκροτητές της κυρίας Μέρκελ στερώντας ανάσες από τους έλληνες πολίτες».
Σε ότι αφορά στην απαίτηση για εξεταστική ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Θέλουμε την εξεταστική για να σταματήσει το ίδιο λάθος. Να αποδειχθεί αν υπήρχε ή όχι η εναλλακτική επιλογή»

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου