Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Νέα μέτρα υπό τη μορφή ... ποινών

Στις 12 το μεσημέρι παραδόθηκαν από το Γ. Στουρνάρα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τη ρήτρα αυτόματης επιβολής ποινών αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που προβλέπονται από την ψήφιση των πρόσφατων μέτρων. Όπως προβλέπεται, με απλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου (άρα και παράκαμψη της Βουλής) θα επιβάλλονται νέα μέτρα σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι μνημονιακοί στόχοι!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ "ΡΗΤΡΑ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ":

Συγκεκριμένα:
Αν επί δύο τρίμηνα δεν εκπληρωθούν οι στόχοι από κάποιο υπουργείο αυτομάτως τοποθετείται επίτροπος- ο οποίος θα είναι Έλληνας – από το υπουργείο Οικονομικών στο συγκεκριμένο
υπουργείο.
Αν επί δύο επίσης τρίμηνα δεν εκπληρώνονται οι στόχοι στους δήμους αυτομάτως μπαίνουν νέοι φόροι στους πολίτες. Αν οι διοικητές ΔΕΚΟ δεν πιάσουν στους στόχους αυτομάτως τους κόβεται ο μισθός.
Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, θα λαμβάνονται μέτρα.
Κατ’ ουσίαν, όταν χάνονται οι στόχοι του Μνημονίου σε πρώτη φάση θα επιβάλλονται απολύσεις και νέοι φόροι, ενώ εν συνεχεία θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Τα νέα μέτρα (που σίγουρα θα χρειαστούν εφόσον είναι σχεδόν αδύνατο να επiτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι), πλέον, θα έρχονται εκτός Βουλής, με αποφάσεις των εταίρων, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιεί με εξωκοινοβουλευτικές διαδικασίες, χωρίς καμία στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εστάλησαν από το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα την Πέμπτη και επιστράφηκαν με διορθώσεις σε αυτό χθες. Το απόγευμα θα απογραφούν και αύριο θα κατατεθούν στη Βουλή προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να μεταβεί στο κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης χωρίς εκκρεμότητες, σε μια προσπάθεια να εκταμιευτεί η δόση.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΡΗΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφώνησαν να υπάρξουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με πρόσχημα την έλλειψη χρόνου, κατ΄ ουσίαν όμως για να αποφευχθεί συζήτηση και ψηφοφορία στη βουλή, το αποτέλεσμα της οποίας δεν ήταν καθόλου δεδομένο. Φαίνεται ότι από τη "ρήτρα ισοδυνάμων" του Κουβέλη, περάσαμε με πραξικοπηματικές διαδικασίες στη ρήτρα επιβολής "ποινών" για την ανεπίδεκτη μαθήσεως κοινωνία.

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου