Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το βρώμικο τρικ του κατεστημένου

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μία Τρίτη μεσημέρι πριν από λίγο καιρό στην περιοχή της Πλάκας, σε κάποιο διατηρητέο αρχοντικό, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και για την εικόνα κατάρρευσης, αλλά και έλλειψης συνοχής της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά. Η παρέα αποτελείτο από κάποιους πολιτικούς, από δύο τραπεζίτες, από κάποιους μιντιάρχες και από έναν ισχυρό ανερχόμενο επιχειρηματία.
Αντικείμενο της συζήτησης πέρα από τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από την εκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ) υπήρξε ο σχεδιασμός αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Συμφώνησαν οι πάντες ότι αυτό πρέπει να συμβεί με όρους πολιτικής επικοινωνίας , όπως επίσης συμφώνησαν ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησαν τον κύκλο τους, ο οποίος ξεκίνησε με την έναρξη της μεταπολίτευσης. Σε αυτή τη βάση οι παριστάμενοι συμφώνησαν
επίσης ότι ο διαχωρισμός σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις πρέπει να σταματήσει να αναπαράγεται τουλάχιστον από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς σε αυτόν τον συσχετισμό οι μνημονιακές δυνάμεις, τις οποίες στηρίζει ολοκληρωτικά το ντόπιο και ξένο κατεστημένο φθείρονται σημαντικά. Εκεί τέθηκε το ζήτημα της μεταβολής του διλήμματος που τίθεται στον ελληνικό λαό ως εξής: Στο βαθμό που είναι δυνατόν τα ισχυρά ΜΜΕ, οι εταιρείες πολιτικής επικοινωνίας και το πολιτικό προσωπικό των χρεοκοπημένων μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας του (πρώην) ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς και μαζί τους οι ταγοί της μιντιοκρατίας θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον διαχωρισμό ανάμεσα σε Ευρωπαϊστές και μη Ευρωπαϊστές ή σε Ευρωπαϊστές και τριτοκοσμικούς ή σε μπλοκ του ευρώ και λόμπι της δραχμής. Ήδη το σχέδιο έχει αρχίσει να αναπτύσσεται. Για παράδειγμα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Mega Channel το ethnos.gr, δηλαδή το ενημερωτικό portal της εφημερίδας «Το Έθνος» χρησιμοποίησε τον όρο «μπλοκ του ευρώ». Γράφει συγκεκριμένα το ethnos.gr «Το σοκ από τα νέα μέτρα μείωσε σημαντικά, μέσα σε πέντε μήνες (από την προηγούμενη έρευνα της GPO στις 29 Μαΐου) τις δυνάμεις του μπλοκ του ευρώ» και μάλιστα μπολντάρει το «μπλοκ του ευρώ».
Στη συνάντηση της Πλάκας οι ισχυροί άνδρες, οι οποίοι συζήτησαν για αρκετή ώρα, συμφώνησαν ότι το δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο είναι καταστροφικό για τα κόμματα που συγκροτούν την τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, όπως επίσης ότι το σύνθημα επιστροφή στη δραχμή είναι πια ξεπερασμένο καθώς όλες οι αναλύσεις, όπως και οι δημοσκοπήσεις (και η δημοσκόπηση της GPO) δείχνουν ότι μειώνονται τα ποσοστά των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή στη ζώνη του ευρώ και αυξάνονται τα ποσοστά εκείνων που θέλουν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Στο πεδίο της ανακοπής της δυναμικής που έχει προσλάβει το κοινωνικό ρεύμα που εκδηλώνει την υποστήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και συσπειρώνεται γύρω από αυτόν, οι συνομιλητές έθεσαν ως αντικειμενικό ζητούμενο να περιοριστούν οι αναφορές, οι οποίες θα είναι δυνατόν να συμβάλουν στην περεταίρω ενίσχυση αυτής της δυναμικής, ώστε σε καμία περίπτωση να μην συσπειρωθεί περισσότερο η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, να μην μεγιστοποιηθεί η δυναμική του, να μην μαζικοποιηθεί ο χώρος της Αριστεράς, σε τέτοιο βαθμό που να απειλήσει τα συμφέροντα του κατεστημένου και να μην μετασχηματιστεί αυτό το ισχυρό κοινωνικό ρεύμα σε πολιτικό ρεύμα. Έτσι επισήμαναν ότι σε τηλεοπτικές εκπομπές με πολιτικό περιεχόμενο, στις οποίες είναι καλεσμένα πολιτικά στελέχη και βουλευτές δεν είναι σωστό να βρίσκονται ταυτόχρονα από ένας εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, απέναντι σε έναν του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτές οι συνθήκες διαλόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης ευνοούν το πρόσωπο το οποίο αμύνεται έναντι πολλών. Εκεί συζήτησαν την αναγκαιότητα της μελλοντικής, βραχυπρόθεσμης ή μεσοπρόθεσμης διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, αφού βέβαια μεσολαβήσει ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει άνεση χρόνου για τη συγκρότηση ενός νέου ευρωπαϊκού, δηλαδή γερμανικού κόμματος, το οποίο όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Periodista θα κινείται μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας και φιλελευθερισμού.
Επίσης συμφώνησαν ότι η αν τελικά η επόμενη κυβέρνηση σχηματιστεί από τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή θα είναι βραχύβια καθώς μία κυβέρνηση της Αριστεράς με την υπονόμευση που θα δεχθεί δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της συγκυρίας και θα καταρρεύσει υπό το βάρος της κρίσης. Στη μάχη για την εμπέδωση όλων των παραπάνω θεωρήθηκε καλό να χρησιμοποιηθεί ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος του εξωτερικού, τον οποίο θα αναπαράγουν τα ελληνικά ΜΜΕ, ώστε να επιβεβαιώνεται η αμεροληψία της εγχώριας μιντιοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση το κατεστημένο δίνει μάχη ώστε να συνεχίσει να διαδραματίζει τον παρασιτικό του ρόλο σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός και η Αριστερά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και προετοιμασμένοι.

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου