Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

«Είμαστε έτοιμοι να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα»

Από το Ηράκλειο της Κρήτης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους εργαζόμενους να «βάλουν τέλος στον διαρκή εκβιασμό της χώρας από τους δανειστές».
Ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη οποίος είπε ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» απάντησε ότι δεν τις έχει ακούσει.
Ωστόσο δήλωσε ότι «Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα. Και καλούμε τις υγιείς δυνάμεις τις κοινωνικές δυνάμεις, τον ελληνικό λαό –γι΄ αυτό και βρίσκομαι σήμερα στο Εργατικό Κέντρο- καλούμε τους εργαζόμενους, με τη δυναμική τους παρουσία, να δώσουν τέλος σ’ αυτό τον διαρκή εκβιασμό, να δώσουν τέλος σε μια πολιτική που συνθλίβει την ίδια την προοπτική επιβίωσης της χώρας, σε μια πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε οικονομική αποικία».
Ο επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της
κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική, ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού». Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επιχείρημα ότι οι μισθοί και οι συντάξεις εξαρτώνται από τη δόση συνιστούν μύθ, ενώ προχώρησε στην εκτίμηση ότι «η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και κατάρρευση, δεν έχει πια ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνίας».
«Οι 179 βουλευτές που ψήφισαν τις προγραμματικές δηλώσεις έγιναν πια 148 στη ψηφοφορία για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Πλέον οι μάσκες έπεσαν. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά για μια κυβέρνηση κοινοβουλευτικής πια μειοψηφίας, με ειδικό σκοπό να διαλύσει τα κοινωνικά δικαιώματα και κεκτημένα, να εφαρμόσει ένα σχέδιο που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Νωρίτερα μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο έκανε λόγο για «κυβέρνηση νεοφιλελεύθερων Μουτζαχεντίν που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη μισή Ελλάδα», με αφορμή και την ψηφοφορία στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις. «Εκατόν σαράντα οκτώ βουλευτές αποφάσισαν σήμερα να ξεπουλήσουν όλες τις ΔΕΚΟ. Αυτό το πράγμα είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξανασυμβεί στα δημοκρατικά χρονικά», είπε και μίλησε, για άλλη μια φορά, για κυβέρνηση «μειοψηφίας και ειδικού σκοπού απαξίωσης» που όμως δεν θα επιτύχει το στόχο της «γιατί οι απειλές τους δεν περνάνε πια». Τέλος, υποστήριξε ότι η δόση των 31,5 δισ. θα δοθεί ούτως η άλλως, «όχι γιατί τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας στις 16 Νοεμβρίου, όπως υποστηρίζουν, αλλά για να σωθούν οι τράπεζες και η ίδια η Ευρωζώνη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου