Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Επιστολή στον Guardian: Η δημοκρατία απειλείται στην Ελλάδα

Και συλλογή υπογραφών
H επιστολή (δημοσιεύτηκε εδώ) αναφέρει:
Η κρίση στην Ελλάδα θέτει σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαστε ιδιαίτερα την ανήσυχοι για την άνοδο του φασισμού και του ρατσισμού. Η κυβέρνηση συνεχίζει να ανέχεται την βία και τα κυρήγματα μίσους του νεο-ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτίθενται στην  δημοκρατία  και εμφανίζουν τα σύμβολα της στρατιωτικής χούντας του 1967-1974, το κόμμα στρατολογεί υποστηρικτές, χωρίς καμία αντίδραση από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και μαθητών. Τα μέλη της ελληνικής αστυνομίας καταφέρονται βίαια κατά μεταναστών και διαδηλωτών, αλλά δεν επιπλήτονται,  παρά τις εκκλήσεις από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Διεθνή Αμνηστία και την Ύπατη Αρμοστεία.
Πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζουν επιθέσεις από τους υποστηρικτές ακροδεξιών ομάδων, ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποκάλεσε πρόσφατα αυτήν την βία ως "μια πραγματική απειλή για τη δημοκρατία". Το Ευρωπαϊκό και το Συνταγματικό δίκαιο παραβιάζονται επίμονα.
 Η νομοθεσία εισάγεται μέσω προεδρικών και υπουργικών διαταγμάτων, εγκαταλείποντας κάθε κοινοβουλευτική λογοδοσία. Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι λογοκρίνονται. Είμαστε βαθιά ανήσυχοι ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες για τα οποία οι Έλληνες έχουν αγωνιστεί για δεκαετίες, υπονομεύονται.
 
George Bizos, Jon Cruddas MP, Prof Costas Douzinas, Maria Margaronis, Prof Peter Mackridge, Prof Donald Sassoon, Gillian Slovo και άλλοι  837.
 
 
Μετάφραση: LEFTeria-news
via left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου