Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Εξαγριωμένοι πολίτες διαδηλώνουν έξω από την κυπριακή Βουλή

Έξω από την κυπριακή Βουλή έχουν συγκεντρωθεί Κύπριοι πολίτες προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της πρωτοφανούς απόφασης του Eurogoup να επιβάλει «φόρο αλληλεγγύης» στις καταθέσεις στην χώρα.
 Οπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα, έξω από την είσοδο της Βουλής, οι διαδηλωτές άφησαν απορρίμματα και μαλλί προβάτων, τα οποία και επιχείρησαν να κάψουν, θέλοντας να δηλώσουν ότι θα μας κουρέψουν σαν τα αρνιά.


Αλλοι επέλεξαν να γράψουν συνθήματα στις παλάμες τους και σε πανό φωνάζοντας με ντουντούκες, διαμαρτυρόμενοι κατά του νομοσχεδίου για κούρεμα καταθέσεων.
Η διαδήλωση πραγματοποιείται κάτω από τα έντονα βλέμματα της αστυνομίας η οποία έχει κλείσει την είσοδο του δρόμου που οδηγεί στη Βουλή.
Οι διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία αναγράφονται τα συνθήματα: «Δημοψήφισμα. Ο λόγος στο λαό» και «Ξεφτίλες πρώην και νυν σας πέσανε οι μάσκες» και φωνάζουν συνθήματα κατά του μνημονίου και της Τρόικα.
Αρκετοί διαδηλωτές κρατούν πανό με συνθήματα στην αγγλική και γερμανική γλώσσα.
 Παράλληλα, όπως αναφέρει το sigmalive.com, διαδηλωτής με μάσκα των Anonymous κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, περνώντας από τη γερμανική πρεσβεία, ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την γερμανική σημαία.
Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας δέχτηκε φραστική επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες, που του φώναζαν φώναζαν «αλήτες πολιτικοί».
Έντονα είχε αποδοκιμαστεί νωρίτερα και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης από πολίτες έξω από τη Βουλή.

 http://youtu.be/XunkbpnMUZ0

 Νωρίτερα ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, βρέθηκε έξω από το σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη λεωφόρο Βύρωνος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κ.Σ. ΕΔΕΚ.
Οι διαμαρτυρόμενοι έφεραν μαζί τους πλακάτ και φώναζαν συνθήματα όπως «Ξεφτίλες πρώην και νυν, σας πέσανε οι μάσκες» και «Δημοψήφισμα, ο λόγος στο λαό».

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου