Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οι Κύπριοι στο δρόμο(που δεν πήραμε) ενάντια στο μέλλον που τους επιφυλάσσει η τρόικα


Συνθήματα του τύπου: «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε»
Την οργή τους για την αντιμετώπιση της Κύπρου από την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το φόβο τους για την επόμενη μέρα εκφράζουν εκατοντάδες πολίτες στην Κύπρο.
Ενδεικτικά του τεταμένου κλίματος που επικρατεί τα συνθήματα σε διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ: «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», «Πολιτικές της Τρόικας καταστρέφουν το μέλλον της νέας γενιάς», «Όχι στο μνημόνιο», «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα λάθη των τραπεζών», «Κάτω τα χέρια από την Κύπρο», «Όχι στο 4ο Ράιχ».
Ειδικότερα, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, εκφράζοντας την αντίδρασή τους για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Μεγαλόνησο.
Κάποια στιγμή μάλιστα επικράτησε ένταση στον προαύλιο χώρο, ενώ λόγω της συγκέντρωσης, έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Διαμαρτυρία και από το ΑΚΕΛ 
Το ΑΚΕΛ, η συνδικαλιστική οργάνωση ΠΕΟ και η οργάνωση νεολαίας ΕΔΟΝ, πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Λευκωσία.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα : «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», «Πολιτικές της Τρόικας καταστρέφουν το μέλλον της νέας γενιάς», « Όχι στο μνημόνιο», «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα λάθη των τραπεζών», «Δημοψήφισμα τώρα. Έξω από το ευρώ», «Κάτω τα χέρια από την Κύπρο», «Όχι στο 4ο Ράιχ».
Στην εκδήλωση μίλησε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η συγκέντρωση μεταξύ άλλων θέλει να στείλει μήνυμα ενίσχυσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την προϋπόθεση ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και τα εθνικά συμφέροντα.
Πρόσθεσε ότι ο κυπριακός λαός έχει δείξει ότι είναι έτοιμος να υποστεί θυσίες, η κοινωνία είναι έτοιμη να υποστεί θυσίες, μ’ ένα μόνο όρο, «χωρίς να ξεπουλούμε την εθνική μας κυριαρχία, χωρίς να δεχόμαστε με κανέναν τρόπο την υποδούλωση απέναντι σε οποιοδήποτε εποφθαλμιά την Κύπρο, να επιβάλει δικές του συνταγές και λύσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».
«Λύσεις μέσα από τον μνημονιακό ζυγό, μέσα από την τρόικα δεν μπορούν να εξευρεθούν. Ο μόνος δρόμος είναι έξοδος από το μνημονιακό ζυγό», υποστήριξε.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο γ.γ. της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, ο γ.γ. της ΕΔΟΝ, Χάρης Καράμανος, οι τέως υπουργοί, Ελένη Μαύρου και Νεοκλής Συλικιώτης και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές Σταύρος Μαλάς.
ΒΗΜΑ

via  http://papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου