Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η δράση της κοινωνίας των πολιτών και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega TV

Η διεύθυνση ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega TV, όπως προκύπτει από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 21ης Οκτωβρίου 2012, επιδίωξε να παραχαράξει το νόημα του εγχειρήματος της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», εξαφανίζοντας σκόπιμα την δράση των μελών της που σχεδίασαν και πραγματοποίησαν μαζί με εκατοντάδες Έλληνες και ξένους ακτιβιστές το συμβολικό, θαρρετό και για καλό σκοπό ταξίδι του Estelle.
Όπως φαίνεται, η διεύθυνση του κεντρικού δελτίου του Mega TV όχι μόνο δεν συμπαθεί, αλλά και υποβαθμίζει τις δράσεις της κοινωνίας των πολιτών, την δράση των ελεύθερων ανθρώπων, χρησιμοποιώντας επικοινωνιακές μεθόδους απαξίωσης και περιθωριοποίησης του πολιτικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού ακτιβισμού.
Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» δεν εξαρτάται, ούτε έχει την ανάγκη οποιουδήποτε συστημικού τηλεοπτικού μέσου για να στείλει τα μηνύματα της προς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από ανθρωπιστικές κρίσεις, πολέμους και κατοχή όπου γης. Μπορεί συνεπώς να συνεχίσει τις προσπάθειες της ενάντια σε κάθε απόπειρα αλλοτριωτικής ειδησεογραφίας.

Για την Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

Ο συντονιστής
Βαγγέλης Πισσίας


tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου