Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η εργασιακή πραγματικότητα στα LIDL

Σας πληρώνουμε στην ώρα σας... Και επειδή σας πληρώνουμε στην ώρα σας πρέπει να είστε ευχαριστημένοι και ευγενικοί
Πίσω όμως από αυτό το ψεύτικο χαμόγελο κρύβεται η αφόρητη πίεση της παραγωγικότητας… ο ψυχολογικός πόλεμος, από επαγγελματίες του είδους, που δεν διστάζουν σε πολλές περιπτώσεις να εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να σε βλέπουν απλά ως αριθμό. Ως αριθμό που έχει να αντιμετωπίσει άλλους αριθμούς και άστοχους στόχους που υπάρχουν μόνο για να μην μπορούν να πιαστούν. Με αποτέλεσμα όλοι να βρίσκονται με το ένα πόδι στην έξοδο και να περιμένουν τη σειρά τους ανήμποροι να αντιδράσουν.
"Αφού δεν με θέλουν μια , δεν τους θέλω δέκα". Σκέψη που έρχεται σε κάθε εργαζόμενο μετά από κάθε απόλυση!! Εργαζόμενοι, που επί σειρά ετών δίνουν αίμα και ιδρώτα, βλέποντας τους ανέφικτους στόχους να ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα, παραδίδουν τα όπλα αγανακτισμένοι και απηυδισμένοι. Στη θέση τους θα έρθουν άλλοι , νεότεροι και χαμηλότερα αμειβόμενοι... φρέσκο αίμα και χωρίς αντιρρήσεις και πολλά λόγια, που θα σκύβουν το κεφάλι κυνηγώντας ανέφικτα νούμερα!
Τελευταίο (μέχρι το επόμενο) θύμα ο συνάδερφος μας από το κατάστημα στον Πλατανιά Χανίων.
Δύο φορές μόνο τον τελευταίο χρόνο κατάστημα του μήνα (σε σύνολο καταστημάτων που ξεπερνάει τα 200) με 15 χρόνια προϋπηρεσία. Μόλις άρχισε να αχνοφαίνεται η συνδικαλιστική του δράση απολύεται. Πρόσχημα... ληγμένο προϊόν. Σε ένα κατάστημα που όπως συνήθως γίνεται, λειτουργεί με υποτυπώδη προσωπικό το οποίο τρέχει πανικόβλητο να φέρει εις πέρας τις παράλογες απαιτήσεις της εργοδοσίας.
Εμείς δηλώνουμε πως δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφό μας απροστάτευτο και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτα με τη στήριξή τους πως δεν είμαστε νούμερα... αλλά άνθρωποι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου