Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή 7/12: Όχι στον προϋπολογισμό της φτώχειας

Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, ημέρα ψήφισης του νέου μνημονικού προϋπολογισμού, διοργανώνουν συνδικάτα, σωματεία και συλλογικότητες - Στο συλλαλητήριο καλεί το ΜΕΤΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν σε νέα, μεγάλη ύφεση την οικονομία της χώρας και «στάζουν αίμα» εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή τους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος, στις 6:00μ.μ. Στις 5:30 το απόγευμα στην Ομόνοια καλούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για το συλλαλητήριο:

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – 6 Μ Μ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων, έχει γυρίσει οριστικά τις πλάτες της στις ανάγκες επιβίωσης του ελληνικού λαού, προχωρώντας την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, στη ψήφιση ενός βαθιά ταξικού και άδικου, για τους εργαζόμενους προϋπολογισμού, που δεν δίνει καμιά προοπτική εξόδου από την κρίση.
Ένας προϋπολογισμός, που κύριο χαρακτηριστικό του είναι, οι νέες περικοπές σε βασικές κοινωνικές δαπάνες της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης, η ενίσχυση της φοροεπιδρομής σε βάρος της εργατικής τάξης, η εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και η συνέχιση της λιτότητας και της φτώχειας.
Η κυβέρνηση παραδίδει στα νύχια των αγορών το ασφαλιστικό, ανατρέπει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και βάζει οριστική ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις.
Ετοιμάζει νέες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, τη συνέχιση των απολύσεων στο δημόσιο και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα οδηγήσει σε νέα έκρηξη της ανεργίας.
Ταυτόχρονα, εντείνει τον αυταρχισμό της και χρησιμοποιεί όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Σκέφτεται μάλιστα να παρακάμψει τη βουλή και να περάσει τα νέα μέτρα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Προωθεί μέτρα που καταργούν βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρώτα και κύρια το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Τριάντα δύο χρόνια από την ψήφιση του 1264/82, η δημοκρατία και η συνδικαλιστική δράση σταματούσε έξω από τις πύλες των εργοστασίων και των επιχειρήσεων και οι πρωτοπόροι εργάτες απολύονταν ή παρεμποδίζονταν η συνδικαλιστική τους δράση. Τώρα αυτή συκοφαντείται, στοχοποιείται και θέλουν να την αφυδατώσουν και να την ακυρώσουν παντού.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι, όλος ο ελληνικός λαός που υποφέρει και διαδήλωσε στη μεγάλη γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και στις 7 Δεκέμβρη θα ξαναβρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ. μ. για να απαιτήσουν να μπει τέρμα σ’ αυτή την κυβέρνηση της φτώχειας και της κοινωνικής καταστροφής.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ -6ΜΜ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου