Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Είναι ο γκεμπελισμός, ηλίθιε!

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ

Λέγεται ότι στις εκλογές του 1992 ο Μπιλ Κλίντον είχε κολλημένο στην πόρτα του γραφείου του ένα χαρτί με τη φράση «Είναι η οικονομία, ηλίθιε!» προκειμένου να παραμένει πάντα συνεπής με τον βασικό άξονα της προεκλογικής του εκστρατείας. Ένα αντίστοιχο χαρτί πρέπει να έχει στο δικό του γραφείο ο Κεδίκογλου. Δεν εξηγείται διαφορετικά η συνέπεια με την οποία υπηρετεί σε καθημερινή βάση τη στρατηγική της πολιτικής ανοησίας.
Ο γκεμπελισμός διαπερνά σαν κόκκινο νήμα όλες τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιδόμενος σε απίθανες διαστρεβλώσεις, χονδροειδή παραχάραξη της αλήθειας και συστηματική κακοποίηση της κριτικής σκέψης, ο Κεδίκογλου προσπαθεί -και με τη φιλότιμη συνδρομή των Μεγάλων Καναλιών- να εγγράψει στη συνείδηση των νοικοκυραίων την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει ανοχή και πολιτική κάλυψη στο φαινόμενο της τρομοκρατίας. Έτσι, οι έντρομοι τηλεθεατές θα ξεχάσουν τις ζωές τους που διαλύονται και τους στόχους που δεν πιάνονται και θα πειστούν τελικά ότι το Μνημόνιο και οι δυνάμεις που το εξυπηρετούν είναι η μόνη ελπίδα για ομαλότητα, ασφάλεια και
κοινωνική ειρήνη σε αυτό τον τόπο.
Όλο το κόλπο είναι, μαζί με τα κουμπούρια και τις τυφλές βόμβες των τελευταίων ημερών, να μπουν στο μεγάλο τσουβάλι της τρομοκρατίας και αυτά που ο κ. Δένδιας αποκαλεί «ηπιότερες εκφάνσεις του φαινομένου». Και έτσι, με ελαφρά πηδηματάκια από την τρομοκρατία στην «ανομία», να τσουβαλιαστεί ως καταδικαστέα και κάθε μορφής κοινωνική διαμαρτυρία, όπως για παράδειγμα η Χαλκιδική, τα διόδια, ή το κίνημα ενάντια στα χαράτσια. Κατά την αδιάσειστη λογική Κεδίκογλου, ακόμα και οι επίσημες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για υπονόμευση της ομαλής κοινοβουλευτικής λειτουργίας, για εξευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών, ή για την τεράστιας έκτασης αστυνομική αυθαιρεσία που τείνει πλέον να γίνει κανόνας «οπλίζουν το χέρι των τρομοκρατών».
Αν η πραγματικότητα έρχεται σε ολοφάνερη σύγκρουση με τις επιδιώξεις του Κεδίκογλου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Η Ομάδα «Αλήθειας» (γεια σου ρε Γκέμπελς δάσκαλε) της Νέας Δημοκρατίας, ανακάλυψε προχθές ότι αν αφαιρέσεις τις κατάλληλες φράσεις από μια ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, προκύπτει κάτι που μοιάζει με έκκληση στον λαό να πάρει τα όπλα και να ανατινάξει το Mall του Λάτση. Το αποτέλεσμα, επαγγελματικά μονταρισμένο, διοχετεύτηκε στα κανάλια και προβλήθηκε συνοδευόμενο από σχετική δήλωση Κεδίκογλου: «Ο, κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ψέμα νο1), ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (συκοφαντία που συσχετίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους «φιλοτρομοκράτες» βασισμένη στο ψέμα νο1), στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall (ψέμα νο2), 4 ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα (συκοφαντία που συσχετίζει τον Διαμαντόπουλο με το τρομοκρατικό χτύπημα, βασισμένη στο ψέμα νο2) και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα (ψέμα νο3)". Τρία ψέματα και δύο συκοφαντίες σε μια πρόταση, για να σχολιάσει ο Κεδίκογλου ένα βίντεο που γνωρίζει μάλιστα ότι είναι «φτιαγμένο». Και να ζητήσει κι από πάνω και την επέμβαση της δικαιοσύνης.
Γκεμπελισμός είναι η ενεργός και συνειδητή ηλιθιότητα, στρατευμένη στην υπηρεσία του λαϊκισμού. Η ηλιθιότητα θεωρείται ως γνωστόν ανίκητη, είναι όμως ακόμα πιο ανίκητη αν τη σιγοντάρουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Έτσι τα βραδινά δελτία αρνήθηκαν να παίξουν το βίντεο με τις πραγματικές δηλώσεις του Διαμαντόπουλου, το οποίο έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Συντονισμένες στη στρατηγική Κεδίκογλου, οι μεγάλες δημοσιογραφάρες των Οχτώ, που άμα τους θίξεις τον καναλάρχη βγαίνουν στα κεραμίδια για την ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, προτίμησαν στην προκειμένη περίπτωση να κάνουν τον βλάκα. Έτσι χτίζονται οι καριέρες άλλωστε.
Για το φαινόμενο της τρομοκρατίας υπάρχουν διάφορες ερμηνείες, σοβαρές ή μη. Από αυτές, η πιο γελοία είναι ότι η τρομοκρατία υπάρχει επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση. Απομένει βέβαια και η απαίτηση όποιος λέει δημοσίως φράσεις του τύπου «τo Mall δεν έχει οικοδομική άδεια» (αλήθεια) να θεωρείται ηθικός αυτουργός σε τυφλές βομβιστικές ενέργειες. Και αυτό όλο και κάπου θα χρειαστεί.

 www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου