Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ΉΛΙΟ πάνω από την Ελλάδα !!

Θα δανειστώ μια φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, του δικού μας Ανδρέα που αποτυπώνει θαρρώ και μια πραγματικότητα, Η οικονομία είχε πει είναι κυρίως κλίμα ! Αν διαμορφώσεις δηλαδή ένα ευνοϊκό κλίμα στην αγορά μπορείς να κινητοποιήσεις δυνάμεις παραγωγικές της οικονομίας που θα την κινήσουν προς τα μπρος!
Σκέφτομαι λοιπόν το κλίμα που δημιούργησαν οι δυο συνέταιροι της καταστροφή τα τελευταία 3 χρόνια: " βουλιάζουμε ","καταστρεφόμαστε ", "χρεωκοπούμε " και άλλα τέτοια παρεμφερή ήταν στο ανθολόγιο τους σε ημερήσια διάταξη προκειμένου να δικαιολογήσουν όσα αντιλαϊκά, αντιπαραγωγικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα έπαιρναν!
Παπανδρέου και Σαμαράς και μετέπειτα Βενιζέλος και Σαμαράς έρχονταν κάθε βράδυ ανελλιπώς να μας πουν πόσο μαύρα είναι τα πράγματα, πόσο αντιπαραγωγικοί είμαστε, πόσο γραφειοκρατικός είναι ο δημόσιος τομέας μας και πως αν δεν επιδείξουμε δημοσιονομική πειθαρχία και προσήλωση στα χαράτσια τους η καταστροφή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη! Κατόπιν μας καληνύχτιζαν, μας σκέπαζαν με τρυφερότητα και μας άφηναν να απολαύσουμε έναν ήσυχο ύπνο! Κάθε μέρα επί 28 μήνες! Παράλληλα φρόντιζαν να εξηγούν στους ξένους τοκογλύφους , αγορές sic όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν, πόσο διεφθαρμένο λαό κυβερνού ! Μπαταχτσήδες, φοροφυγάδες, κλέφτες , δωρολήπτες και κάθε μορφής απατεώνες είναι οι σύγχρονοι απόγονοι του Περικλέους και αυτοί οι καημένοι οι ηθικοί αδυνατούν να μας κυβερνήσουν!
Μέσα σ΄αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που οι ίδιοι δημιούργησαν εντός και εκτός των τειχών, περίμεναν η οικονομία μας να αναπνεύσει , να γίνει παραγωγική, να δεχτεί επενδύσεις από ντόπιους και ξένους!Είναι ποτέ δυνατόν;
Έχω την αίσθηση ότι οι νέες δυνάμεις που αναδείχθηκαν μέσα από τα συντρίμμια του παλιού πολιτικού κατεστημένου είναι οι μόνες που μπορούν να επανεκκινήσουν την οικονομία μας! Να κάνουν τον Έλληνα να αισθανθεί εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του, να βγει, να ρισκάρει, να παράγει! Η συνταγή της χρεωκοπίας που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν από κοινού στη ζωή μας ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Στις 17 Ιούνη με πίστη και αισιοδοξία στις δυνάμεις μας, με χαμόγελο και ανακούφιση κλείνουμε την πόρτα στο παλιό το διεφθαρμένο το σάπιο! Ανοίγουμε το παράθυρο στην ελπίδα και το μέλλον το δικό μας και της πατρίδας μας! Λέμε όχι σε όλους αυτούς που μας εξύβρισαν, μας  κατασυκοφάντησαν, μας ΔΙΕΛΥΣΑΝ! Λέμε ναι στην νέα αριστερή προοδευτική πρόταση, σε όλους αυτούς που την ώρα που ο λαός μας υπέφερε κάτω από την Γερμανική μπότα και τους ντόπιους υπηκόους της βρήκαν μια καλή κουβέντα να πουν για να τους αισθανθούμε στο πλάι μας!
Τη Δευτέρα 18 Ιούνη οι Γερμανοί φεύγουν από τα σπίτια μας!
 
Δημήτρης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου