Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η Αριστερά πρέπει να παλέψει ενωμένη !!!!

Αξίζει μεγάλης προσοχής η είδηση της συνάντησης του προέδρου του Σύριζα με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας κυρίας Κατσέλη.
Από τις κοινές τους δηλώσεις φαίνεται να προκύπτει μια συμφωνία για προγραμματική σύγκλιση των δύο χώρων. Η συμφωνία αυτή διαπνέεται από το ήθος και την ποιότητα που χαρακτηρίζει την αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Πρόκειται για μια συμφωνία πάνω σε ΑΡΧΕΣ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ χωρίς καμία εξυπηρέτηση ημετέρων και τακτοποίησης πολιτευτών που ο λαός δεν επέλεξε να τον εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο στις τελευταίες εκλογές. Η Λούκα Κατσέλη με τη στάση της δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια, απέδειξε πως οι πολιτικοί μπορούν και πρέπει να προτάσσουν το δημόσιο συμφέρον από την προσωπική τους επιβίωση. Έστειλε ηχηρό μήνυμα στους άλλους φορείς

της αριστεράς πως υπάρχει το περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων και πως αυτά που μας χωρίζουν είναι ασύγκριτα μικρότερα από αυτά τα πολλά και σπουδαία για τα οποία πρέπει ΕΝΩΜΕΝΟΙ να παλέψουμε!! Το απόφθεγμα της '' αυτή την ιστορική στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε με ποιόν είμαστε και ποιόν έχουμε απέναντι " νομίζω ότι θα μείνει στην ιστορία σαν μνημείο υπευθυνότητας και πολιτικής σοφίας! Γλυκιά μας Λούκα εσύ μόνη έσωσες την τιμή του διαλυμένου μας ΠΑΣΟΚ, μας έδωσες κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να ελπίζουμε στην αναγέννηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού που τόση ανάγκη έχει η πατρίδα μας ειδικά τις δύσκολες τούτες ώρες!
Πόσο διαφορετική αυτή η συμπαράταξη αρχών και ιδεών από το νεοφιλελεύθερο ασκέρι των διαφόρων παραγοντίσκων τύπου Μπακογιάννη ή Πλεύρη που διαπραγματεύθηκαν σκληρά κοινοβουλευτικές έδρες, οφίτσια και ποιός ξέρει τι άλλο! Συνετέθηκαν λοιπόν σε ένα παραμάγαζο διάφοροι ακροδεξιοί δήθεν αντιμνημονιακοί παραγοντίσκοι, με άκρατους υπερατλαντικούς μειοδότες και νεοφιλελεύθερους αερολόγους που το μόνο κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ο χυδαίος αντικομμουνισμός και οι ακραία ρατσιστικές τους αντιλήψεις! Έκρυψαν λοιπόν πίσω από τους διχαστικούς τους αλαλαγμούς τις τεράστιες ιδεολογικές αντιθέσεις που ευτυχώς ο λαός δεν θα τους επιτρέψει να εκφραστούν σε επίπεδο διακυβέρνησης!
Είμαι βέβαιος , κρίνοντας από τη βάση και το πλαίσιο που σφυρηλατήθηκαν τα δύο μέτωπα, ότι το γαλάζιο ασκέρι θα διαλυθεί εξόν συνετέθη μετά την ήττα που θα υποστεί στις επικείμενες εκλογές! Κάτι ξέρει η Ντόρα από υπόσκαψη και δολιοφθορά! Προφανώς τώρα θα προβάρει και το λόγο της σαν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας!
Η νέα όμως προοδευτική προγραμματική συμφωνία που άρχισε από σήμερα να διαμορφώνεται και ολοένα θα δυναμώνει στην κοινωνία, πέρα από την δυναμική της νίκης που δίνει για τις 17 του Ιούνη, δίνει και την προοπτική για τον λαό μας ότι μπορεί να ελπίζει και να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο!


Με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στο μέλλον
 στηρίζουμε τη νέα προοδευτική συμφωνία !!!


Δημήτρης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου