Σάββατο 21 Απριλίου 2012

21η Απρίλη: από τη χούντα των συνταγματαρχών… στη στυγνή δικτατορία των τραπεζιτών με δωσίλογους πολιτικούς

sibilla

1 σχόλιο:

  1. Μ.Θεοδωρακης
    « ..Κι εδώ η απορία ; Γιατί κρύβονται επιμελώς τα ιστορικά γεγονότα από τον Λαό; Η απάντηση είναι ότι τα γεγονότα αυτά δεν συμφέρουν αυτούς που μονοπώλησαν την ιδεολογική πλύση εγκεφάλου του Λαού από το 1974 έως σήμερα. Όταν έπεσε η χούντα συνέβη η μεγαλύτερη ιστορική απάτη στα χρονικά όλων των λαών. Χιλιάδες επώνυμοι.. έγιναν ή μάλλον δήλωσαν αντιστασιακοί…»
    ( «Ευτυχώς που δεν νικήσαμε σύντροφοι!» σελίς 40, σελίς 72)


    Καθημερινή της Ελένης Βλάχου.
    «Αλήθειες»
    « .. Σκύψτε να σας θυμίσω μια αλήθεια, που ζήσαμε όλοι μας και κανείς δεν τολμά τώρα ούτε να ψιθυρίσει. Εκεί τέλος του εξήντα οι περισσότεροι Έλληνες θαυμάζανε τον στρατιωτικό αρχηγό, τον παρακολουθούσανε εντυπωσιασμένοι και χειροκροτούσαν ελεύθερα τις ρητορείες του. Ο ίδιος και οι σύντροφοι του γύριζαν την Ελλάδα και υπήρχε ένα πλήθος κόσμου, που τους υπεδέχετο με ζητωκραυγές..»
    (16.06.1985,)


    Καθημερινή της Ελένης Βλάχου.
    «Η φυγή»
    «…Πόσες φορές δεν διάβασα γραμμένο σοβαρά, από σοβαρούς ανθρώπους, σε σοβαρά έντυπα για την “ολοκληρωμένη αντίσταση του Ελληνικού λαού εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας”. Μεγαλύτερο ψέμα, πιο φανταστικό παραμύθι μπορούσε ποτέ να λεχθή; Τα κρύψαμε όλα κάτω από ένα χρυσοκέντητο βέλο με φανταστικές απεικονίσεις ηρωικών εκδηλώσεων…»
    (11.1.1987 )


    Aυτό όμως θα ήθελα να προσέξετε, έτσι για να είμαι εντός θέματος στην ανάρτηση περί δικτατορίας των Αμερικανών είναι το δημοσίευμα των TIMES 19/2/1973 το οποίο αφού κάνει μια παρουσίαση όλο θαυμασμό για το Ελληνικό οικονομικό θαύμα, γράφει και το εξείς αποκαλυπτικό και πραγματικό

    ".....
    Η Χούντα που κατέλαβε την εξουσία με ένα αναίμακτο κτύπημα το 1967, έχει προσελκύσει ξένους επενδυτές με φορολογικά και πιστωτικά κίνητρα και εβοήθησε να δημιουργηθεί ένα υγιές επιχειρηματικό πνεύμα… Τ ο ν π ε ρ α σ μ έ ν ο Δ ε κ έ μ β ρ ι ο , η στρατιωτική κυβέρνηση α ν ε κ ο ί ν ω σ ε υ π ε ρ ή φ α ν α ό τ ι δ ε ν χ ρ ε ι ά ζ ε τ α ι ά λ λ η Α μ ε ρ ι κ α ν ι κ ή β ο ή θ ε ια ………… "

    Γιατί εμένα πήγε το μυαλό μου στην σοσιαλιστική ρήση "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ". Αλήθεια οικονομική αξιοπρέπεια αυτή σαν της Χούντας μπορούμε να αποκτήσουμε στην άθλια κλεπτοκρατία μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή