Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Σάββατο 8/11 στο Σπόρτινγκ: Μεγάλη συναυλία στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Μέρας Αντιφασιστικής Δράσης

Η ανακοίνωση - κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά.
Οι Justin Sullivan και Dean White από τους New Model Army, μαζί με τους Baildsa και τους One hour before the trip, στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ, στην μεγάλη Αντιφασιστική συναυλία στις 8 Νοέμβρη στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Μέρας Αντιφασιστικής Δράσης.
To Σάββατο 8 Νοέμβρη παραμονή της παγκόσμιας μέρας κατά του φασισμού και του αντισημιτισμού με αφορμή την Νύχτα των Κρυστάλλων και το πογκρόμ των Ναζί κατά των Εβραίων στην Γερμανία το 1938, θα είναι μια πανευρωπαϊκή μέρα αντιφασιστικής δράσης. Αυτό αποφασίστηκε στην πανευρωπαϊκή αντιφασιστική συνάντηση 32 συλλογικοτήτων από 20 χώρες στην Αθήνα στην Σχολή Καλών Τεχνών στις 11-13/4/2014.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς ουσιαστικά θα αποτελεί την πρώτη απάντηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του αντιφασιστικού κινήματος στην απειλητική επανεμφάνιση της ακροδεξιάς και των νεοναζί σε μια σειρά χώρες στις Ευρωεκλογές του περασμένου Μάη.
Οι κινητοποιήσεις για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στην Ελλάδα, μαζί με κινήσεις αλληλεγγύης και σε άλλες χώρες αποτελούν μια δυναμική αρχή για το αντιφασιστικό κίνημα.
Θα ξεκινήσουμε εδώ να μαζεύουμε τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τις 8 Νοέμβρη. Ο στόχος είναι οι εκδηλώσεις να απλωθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις πανευρωπαϊκά.

ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά προετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων σε σχολεία και γειτονιές που θα περιλαμβάνουν τοπικές δράσεις και κινητοποιήσεις ιδιαίτερα στις περιοχές όπου έχει ψηλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή(Κολωνός, Νίκαια-Πέραμα κοκ).
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 8 Νοέμβρη με μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και συναυλία.
Οι Justin Sullivan και Dean White από τους New Model Army, μαζί με τους Baildsa και τους One hour before the trip θα είναι μαζί μας στην μεγάλη Αντιφασιστική συναυλία στις 8 Νοέμβρη στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Μέρας Αντιφασιστικής Δράσης
Ο Justin Sullivan (τραγουδιστής, βασικός συνθέτης και ψυχή του συγκροτήματος) συνεχίζει τις ημι-ακουστικές ζωντανές εμφανίσεις, στις οποίες παρουσιάζει τραγούδια των New Model Army, συνοδευόμενος από τον Dean White, κιθαρίστα / κημπορντίστα της μπάντας. Πρόκειται για ένα σχήμα πιο ευέλικτο που, με τη δεδομένη αμεσότητά του, κατορθώνει να διατηρήσει στο ακέραιο την ιδιαίτερη ένταση που ανέκαθεν χαρακτηρίζει τη μουσική και τα live των New Model Army.
Το ντουέτο έχει πραγματοποιήσει shows σε ολόκληρο τον κόσμο και σε κάθε πιθανό χώρο – από μικροσκοπικά clubs μέχρι τεράστια festivals και από φυλακές μέχρι μεγάλα θέατρα – και στις 8 Νοέμβρη θα εμφανιστούν στην Αθήνα στην Αντιφασιστική συναυλία που θα οργανωθεί στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Μέρας Αντιφασιστικής Δράσης.
Οι BAiLdSA είναι ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (= λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό gypsy punk υπόβαθρο.
Κλειστό γήπεδο Σπόρτινγκ, Ηλία Ζερβού 89 & Σαρανταπόρου (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος)
Είσοδος ενίσχυσης: 5 ευρώ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά

http://antifasistikossyntonismos.blogspot.gr/

http://antifacoordination.com/

email: antifasistikos.syntonismos@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976436302 – 210 3813928 – 210 3306286

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου