Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο αντιρατσιστής Σαμαράς παραμυθιάζει και τους Ευρωπαίους. Του Σ. Κούλογλου

Ακόμη και αν ταξιδεύεις στην Ευρώπη, πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Έτσι και ο πρωθυπουργός, όταν βρέθηκε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο σε μια ομιλία για το Ολοκαύτωμα, εμφανίστηκε να μάχεται κατά του ρατσισμού και των νεοναζί στην Ελλάδα.
Του Στέλιου Κούλογλου
«Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τον ρατσισμό και τον αντισημτισμό. Τους πολεμάμε στην χώρα και στο εξωτερικό (!). Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξαναδείξουν το άσχημο πρόσωπο τους».
Την ίδια στιγμή, το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα:
-Καμιά εκατοστή Χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι, σε στρατιωτική παράταξη, κατέβασαν πανό που είχε αναρτηθεί στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Στη συνέχεια επιτέθηκαν με πέτρες στο στέκι Ρεσάλτο και σε σπίτια της περιοχής, τραυματίζοντας τρεις πολίτες. Αν και παρούσα, η αστυνομία του κ. Δένδια, που μάλιστα μίλησε χθες το βράδυ για το Ολοκαύτωμα στην Αθήνα, δεν προχώρησε ούτε σε προσαγωγές.
-Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα καταγγέλλει πως δέχεται απειλές οπαδών της Χρυσής Αυγής: «Η διανομή κατά τρόπο προκλητικό φυλλαδίων, οι ύβρεις και οι απειλές από παρελαύνοντες, έξω σχεδόν από την οικία μας με πλήρη στρατιωτική αμφίεση, είναι προφανές ότι στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και κατατρομοκράτηση της οικογένειας μας άλλα και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της...
Δύο μέρες πριν, ψαρεύοντας ψήφους στα νεοναζιστικά νερά, η κυβέρνηση υιοθετούσε πλήρως την ξενοφοβική, ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής, οδηγώντας στoν πνιγμό γυναικόπαιδα στο Αιγαίο. Και δεν είναι μόνο αυτά: η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs καταγράφει την βαθιά δυσπιστία των πολιτών για την κάθαρση και τα σκάνδαλα, όπως αντιμετωπίζονται και παρουσιάζονται από την κυβέρνηση και τα φιλικά ΜΜΕ. Από τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαγεωργόπουλο μέχρι τον Λιάπη, τον Φιλιππίδη ή τον Γιακουμάτο, συλλήψεις και καταδίκες εκλαμβάνονται από μια σημαντική μερίδα πολιτών ως υποκριτικές κινήσεις εντυπωσιασμού. Και αυτή η αντίληψη ότι όλα είναι σάπια και όλοι ψεύτες, ενισχύει την Χρυσή Αυγή, τον ρατσισμό ή τον αντισημιτισμό, τα φαινόμενα δηλαδή που ο κ. Σαμαράς παραμύθιαζε τους Ευρωπαίους ότι αντιμάχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου