Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

251 offshore εταιρείες «ξέχασε» να δηλώσει στα «πόθεν έσχες» ο Βίκτωρας Ρέστης

“ Ο εισαγγελέας επικαλείται τα στοιχεία της έρευνας της Αρχής για το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος ”

Της Ειρήνης Λαζαρίδου 

Όχι μία, ούτε δύο, συνολικά 251 offshore εταιρείες "ξέχασε" να δηλώσει στα "πόθεν έσχες" των τελευταίων ετών ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης που απολογείται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB την περίοδο που ήταν βασικός μέτοχος.
Αυτό προκύπτει από την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος εισηγήθηκε προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του εφοπλιστή σε δίκη με την καταηγορία της ανακριβούς δήλωσης σε βαθμό κακουργήματος.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας επικαλείται τα στοιχεία της έρευνας της Αρχής για το ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος από τα οποία προέκυψε ότι κατά την τετραετία 2008-2011 ο Β. Ρέστης δήλωνε συμμετοχή σε μόλις έξι εταιρείας, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκονταν πίσω από 251 εξωχώριες εταιρείες, εκ των οποίων κάποιες διατηρούσαν την έδρα τους στην Λιβερία και τις νήσους Μάρσαλ.
Σημειώνεται ότι ο Β. Ρέστης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για τις εξωχώριες εταιρείες ισχυριζόμενος ότι δεν αποτελούν περιουσιακά του στοιχεία, ενώ έχει δηλώσει ότι "δεν ασχολείται ο ίδιος με την σύνταξη των δηλώσεων πόθεν έσχες"...
Ο εισαγγελέας τέλος, προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθεί σε ισχύ και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του είχε ήδη επιβληθεί.

ΠΗΓΗ: avgi.gr
via  http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου