Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κουμπουροφόροι εντός και εκτός Βουλής. ‏Του Πέτρου Κατσάκου.

Δεν είχαν προλάβει να ορκιστούν ακόμη οι νεοεκλεγέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και το πρώτο που έσπευσαν να κάνουν πριν καλά καλά καταλάβουν τα βουλευτικά έδρανα, ήταν να παρουσιαστούν καλοκαιριάτικα στην ΓΑΔΑ υποβάλλοντας αίτημα για άδεια οπλοφορίας.
Λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές του Μαΐου πολλοί ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που ζήτησαν από τις αρχές άδεια οπλοφορίας επικαλούμενοι κινδύνους για την ασφάλειά τους. Ανάμεσά τους ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιώργος Γερμενής, οι οποίοι αμφότεροι έχουν επιχειρήσει να τραβήξουν περίστροφο σε στιγμές που κάθε άλλο παρά κινδύνευαν.
Την περίπτωση Κασιδιάρη θυμούνται οι τεχνικοί του στούντιο όπου γυριζόταν η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όταν μετά το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απειλούσε πως αν δεν τον αφήσουν να φύγει θα τραβήξει πιστόλι.
Όσο για τον Γιώργο Γερμενή, πριν λίγες ημέρες προσπάθησε να κάνει χρήση του όπλου του όταν οι άνδρες της ασφάλειας του κ. Καμίνη τον απέτρεψαν να επιτεθεί στον δήμαρχο της πρωτεύουσας.
Εκτός όμως από τους δύο αυτούς θερμόαιμους βουλευτές, άδεια οπλοφορίας είχαν ζητήσει πέρυσι το καλοκαίρι και οι Π. Ηλιόπουλος,Π. Ζησιμόπουλος και Ι. Βουλβής. Τα αιτήματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είχαν κριθεί θετικά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και το μόνο που είχε ζητηθεί από τους αιτούντες ήταν λευκό ποινικό μητρώο.
Στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες έχει τεθεί το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου. Μήπως όμως οι υπεύθυνοι της ΓΑΔΑ πρέπει να επανεξετάσουν την άδεια οπλοφορίας του Γιώργου Γερμενή και εκτός Βουλής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου