Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

1 χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ: Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο στις 7 Νοεμβρίου

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ – ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα, οργανώνοντας πανεργατικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014 στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.
Η σχετική ανακοίνωση:
 Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, εισέβαλλαν στις 4 τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή κατέλαβαν το κτίριο και συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους . Για την φαύλη συγκυβέρνηση με τη φασίζουσα λογική και τακτική ,η εισβολή μετά από 5 μήνες αγώνα μέσα στο ραδιομέγαρο, ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ.


Ούτε όμως και η έναρξη της ΔΤ, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη χρημάτων, ούτε η λάσπη, ούτε τα χαλκεία, κατάφεραν να φρενάρουν τον αγώνα της ΕΡΤ. Το ραδιομέγαρο έγινε η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε. Η εισβολή των ΜΑΤ στις 7 Νοέμβρη του 2013 όχι μόνο δεν σταμάτησε τον αγώνα της ΕΡΤ, αλλά πείσμωσε περισσότερο τους εργαζόμενους και συνέχισαν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης-θανατηφόρας πολιτικής με τους χιλιάδες θανάτους ,τις αυτοκτονίες ,την εξαθλίωση του λαού το ξεπούλημα της χώρας κ.α., και της ξενόδουλης κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Διαψεύστηκαν. Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen.com, διαδικτυακά και μαζί με τους περιφερειακούς σταθμούς από τα FM-ΜΕΣΑΙΑ σε όλη την Ελλάδα και τα ΒΡΑΧΕΑ σε όλο τον κόσμο, ραδιοτηλεοπτικά την ΕΤ3, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής, ενός πανηγυριού ημετέρων , ρουσφετιών, σκανδάλων και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Ακόμη και το Εποπτικό Συμβούλιο, που οι ίδιοι διόρισαν, δεν άντεξε σε αυτήν την κατάσταση και τους τα βρόντηξε. Επιβεβαιώθηκε πόσο δίκιο είχαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ όταν προειδοποιούσαν για το πού οδηγεί η πολιτική της συγκυβέρνησης.

Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει , βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ – ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα, οργανώνοντας πανεργατικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014 στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο, ομοσπονδία, τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς να βρεθούν εκείνη την ημέρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ. Όχι μόνο για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας σε ένα αγώνα 17 μηνών, αλλά να διεκδικήσουμε να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ όπως ήταν πριν από τις 11 Ιουνίου του 2013 όταν προσπάθησαν να επιβάλλουν το «μαύρο». ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους δημοκράτες ,τους αλληλέγγυους, τους μη υποταγμένους και κάθε ενεργό πολίτη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ενώσουμε τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας και τις διαφορές μας, σε έναν κοινό αγώνα για να σπάσουμε το «μαύρο» που επιβάλουν στις ζωές μας. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την κυβέρνηση που καταδυναστεύει τα όνειρά μας, το μέλλον μας, τη ζωή μας. Η ενότητα κι ο αγώνας αποτελούν το όπλο απέναντι στη λαίλαπα, που αντιμετωπίζουμε ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου