Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΔΤ: «The Voice of America» για την Ουκρανία




Αίσθηση προκαλεί το δριμύ κατηγορώ του ανταποκριτή(;) της ΔΤ Δημήτρη Λιάτσου για την απόφαση του συγκεκριμένου κρατικού μορφώματος όχι μόνο να μην τον στείλει σε αποστολή στην Ουκρανία αλλά ούτε καν να τον καλέσει στο στούντιο.
Αντιθέτως ο λόγος δόθηκε πρωτίστως σε δημοσιογράφους που στήριξαν πλήρως τις θέσεις της κυβέρνησης, όπως ο Νίκος Φραγκάκης και ο Δημήτρης Απόκης – τον οποίο ο Λιάτσος χαρακτήρισε Voice of America.
Το θέμα δεν αφορά προφανώς μόνο την αυτοαποκαλούμενη «Δημόσια Τηλεόραση» αλλά το σύνολο των ελληνικών καναλιών που αποφάσισαν να μην στείλουν ανταποκριτές για ένα ζήτημα που εξελίσσεται στο θέμα της δεκαετίας και το οποίο θα κρίνει και τη θέση της Ελλάδας σε ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις.
Οι δικαιολογίες περί οικονομικής κρίσης δεν πείθουν πλέον κανέναν. Η απόφαση είναι πολιτική.
Το Mega λόγου χάρη δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναμεταδίδει το προπαγανδιστικό videaki με τη νεαρή Ουκρανή (που όπως δείξαμε συνδέεται με την αμερικανική κυβέρνηση) αλλά δυσκολεύεται να δώσει μερικές χιλιάδες ευρώ για να στείλει έναν άνθρωπο μέχρι το Κίεβο.
Άραγε δεν έμεινε τίποτα από τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έλαβε το κανάλι σαν δάνειο από τις (ανακεφαλαιοποιημένες σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων) τράπεζες;
Η δημοσιογραφική κάλυψη της κρίσης στην Ουκρανία από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι εικόνα από το μέλλον της ελληνικής δημοσιογραφίας. Άνθρωποι των τραπεζών θα ελέγχουν πλήρως τις δημόσιες συχνότητες για να προωθούν τη μοναδική κάθε φορά αλήθεια ελληνικών και ξένων κυβερνήσεων.

Α.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου