Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς Δώρο Χριστουγέννων για να μη χάσουν τη δουλειά τους

Ο φόβος της ανεργίας τρομάζει τους εργαζομένους και δεν καταγγέλλουν τον εργοδότη τους, παραμένοντας απλήρωτοι. Πάνω από 700.000 χιλιάδες δεν πήραν μισθό από έναν έως και πέντε μήνες.
Οι απλήρωτοι εγαζόμενοι έως και 5 μήνες ξεπερνούν τις 700.000 στην Αττική σύμφωνα με τις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ανταπεξέρχονται στις απολύτως αναγκαίες υποχρεώσεις τους με τα λίγα ''έναντι'' που δίνουν οι εργοδότες, όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.
Με ''έναντι'' καταβλήθηκε, στην καλύτερη περίπτωση, και το Δώρο των Χριστουγέννων, ενώ χιλιάδες εργοδότες οφείλουν ακόμα το 13ο μισθό, παρότι οι καταγγελίες για μη καταβολή του κυμάνθηκαν στα περυσινά επίπεδα.
Οι εργαζόμενοι φοβούνται να καταγγείλουν τον εργοδότη τους στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ή στα αστυνομικά τμήματα αποδεχόμενοι την κατάσταση για να μη βιώσουν τον εφιάλτη της ανεργίας.
''Κάθε είδους παρανομία έχει παγιωθεί'' παραδέχεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και συνεχίζει λέγοντας: ''Οι εργαζόμενοι δεν προχωρούν πια σε καταγγελίες φοβούμενοι να μη χάσουν τη δουλειά τους. Αποδέχονται τη μη καταβολή του Δώρου, την καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού, τις υπερωρίες που δεν καταβάλλονται και τον εκβιασμό για περισσότερο χρόνο εργασίας με αποδοχές μερικής απασχόλησης''.
''Παίρνουν τηλέφωνο τις νομικές υπηρεσίες και ρωτούν πληροφορίες αλλά δεν καταγγέλλουν, Ακόμα και όταν ζητούν πληροφορίες κρατούν την ανωνυμία τους'' συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
''Με το Δώρο γίνεται περισσότερος ντόρος γιατί προβλέπεται η διαδικασία του αυτοφώρου, στην ουσία όμως λίγες περιπτώσεις θα καταγγελθούν'' τονίζει ο ίδιος.


Πηγή: news247.gr via left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου